
Kjøtt av kje og geit
Kasjmirgeitene gir nydelig kjøtt! De fleste kjea våre slaktes seint på høsten. Noen får vente til over jul. Og av og til lar vi noen få enda en sommer i fjellet.
Gjennomsnittlig slaktevekt på kjea har vært rundt 10 kg, avhengig av hvordan beitesesongen har vært.
Produktene varierer litt fra år til år. Nytt i år blir koteletter av sadelen.
Smak er vanskelig å beskrive med ord. Kjekjøttet sammenlignes ofte med lam, men uten fåresmaken. Noen synes det minner mer om rådyr eller kanin. Uansett er det en egen mild smak. Det enkleste er nok å smake selv!
Vi slakter på Røros Slakteri ca 3 mil fra gården. Skrottene blir partert og foredlet hos Stensaasen reinsdyrslakteri utenfor Røros.




Ønsker du å kjøpe kjekjøtt?
-
Vi selger fra gården så sant vi er hjemme.
-
Kjøtt som ikke er frossent kan sendes i posten. Porto kommer da i tillegg.
-
Bor du langt unna hender det også at vi finner løsninger på privat transport, bor du nært kan vi kjøre til deg.
-
Vi deltar i REKO-ringen på Røros fra høsten 2019
-
Det hender vi deltar i REKO-ringen i Trondheim.
-
På gården kan det betales både kontant og med kort. Når vi sender, sender vi med regning, eller du kan bruke VIPPS.
-
Du finner oss også på en del lokale salgsmesser.